PlanningsBuilder

De bedrijfskritische PlanningsBuilder maakt het voor Vesta Terminals BV mogelijk om 24/7 met meerdere gebruikers in meerdere vestigingen op een overzichtelijke visuele manier een optimale (transport)planning in te richten voor het laden en lossen van tankers middels het slepen en neerzetten van schepen in de PlanningsBuilder.

Door de intuïtieve gebruikersinterface en de gegevensvalidatie is de foutkans beperkt tot het minimum en wordt de planning – keer op keer – optimaal ingericht. De PlanningsBuilder kan overal gebruikt worden (kantoor, thuis, onderweg, Windows, Mac, Linux).

Bedrijfsnaam: Vesta Terminals BV Website: https://www.vestaterminals.com

Vesta Terminals BV is een onafhankelijk opererende onderneming die haar klanten veilige en betrouwbare logistieke diensten aanbiedt in de vorm van op- en overslag, voornamelijk voor ruwe olie, geraffineerde petroleumproducten, biobrandstoffen en petrochemicaliën. Vesta Terminals BV beschikt over diverse kades waar de verschillende vloeistoffen door tankers (zee- of binnenvaartschepen) worden aangevoerd en afgevoerd.

Review

Kevin van Hees Operations Manager Vesta Terminal Antwerp NV

Kevin van Hees

Hoe heb je de ontwikkeling van de applicatie ervaren?

“Zeker na een persoonlijk gesprek met Jazetti hebben we de doelstellingen en de scope van het project tot in detail doorgesproken en vastgelegd. Vanaf de start van het project zaten we dan ook op één lijn waardoor de applicatie naar wens is opgebouwd en afgeleverd.”

Hoe stabiel is de applicatie?

“Buiten een paar zaken die in de opstartfase zijn ontstaan en ook onmiddellijk zijn aangepast draait de applicatie al gedurende meer dan een jaar zeer stabiel.”

Hoe tevreden ben je met het eindresultaat?

“Gebruiksvriendelijk was één van de belangrijkste items aangezien een planning vaak wijzigt en dit door verschillende mensen in één systeem wordt aangepast. De applicatie is dan ook zo opgebouwd dat het zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik is.

De applicatie is intuïtief en zegt wat hij doet in één woord straightforward.

Recent hebben we nog gevraagd om aanpassingen door te voeren (extra laadplaats toegevoegd) dit ging zeer vlot zonder downtime ook hier zijn we dan ook zeer tevreden mee.

Een zeer sterk punt van de applicatie is dat deze zo opgebouwd is, dat verschillende gebruikers deze van waar dan ook kunnen openen en aanpassen (laptop, pc, smartphone).”

Zou je, met de wetenschap van nu, Jazetti nogmaals deze applicatie laten maken?

“Zeker Jazetti heeft een zeer professionele werkmethode wat het fijn maakt om mee samen te werken. Gedurende het project hebben wij dan ook altijd enorm veel betrokkenheid en drive van Jazetti gevoeld om dit project tot een succes te maken.”

Zou je andere adviseren om door Jazetti een applicatie te laten maken?

“Dat zou ik zeker doen, Jazetti is snel te benaderen, duidelijk, en professioneel met daarbovenop dat ze de probleemstellingen goed kunnen plaatsen en een gepaste oplossing zoeken op maat.”

Waarom de PlanningsBuilder

Het inrichten van een optimale sluitende en overzichtelijke planning is voor Vesta Terminals BV en haar klanten enorm belangrijk. Middels dit open communicatie middel willen zij een planning opbouwen welke haar klant en interne diensten optimaal informeert.

Bij het plannen moet er met diverse aspecten rekening gehouden worden. Zo is het belangrijk dat het materiaal beschikbaar is en dat de kades optimaal ingezet zijn, want dit leidt tot maximale efficiëntie. Daarnaast is het ook belangrijk dat de juiste producten – zo veel mogelijk – na elkaar worden gelost of geladen. Als bijvoorbeeld product A gelost wordt, dan mag daarna product B gelost worden, maar niet product C of D, tenzij er tussendoor wordt gespoeld (gereinigd). Het reinigen van het materiaal willen ze tot een minimum beperken, omdat ze hierdoor kosten en stilstand besparen.

Het is van essentieel belang dat de planners 24/7 over intuïtieve en gebruiksvriendelijke software beschikken om deze planning optimaal in te richten. Zo kan Vesta Terminals BV haar klanten en interne diensten optimaal informeren over de beschikbare los- en laadtijden.

Het analyseren van de uitdaging

Vesta Terminals BV heeft jaren ervaring in logistieke diensten en zij weten welke software oplossingen er in de markt beschikbaar zijn. De oplossing die zij zochten was niet beschikbaar (in een standaard applicatie).

Na persoonlijk overleg en wat sparren met de Operations Manager, was al snel duidelijk dat zij exact wisten wat ze nodig hadden.

Naast de gebruikelijke plannings uitdagingen heeft Vesta Terminals BV nog één extra uitdaging: het is niet mogelijk om alle vloeistoffen na elkaar te lossen. Bij bepaalde combinaties moet het materiaal worden gereinigd en dit moet tot een absoluut minimum worden beperkt.

De softwarevereisten waren duidelijk, Jazetti ging aan de slag.

Het maken van de oplossing

Vesta Terminals BV en Jazetti BV hebben gekozen voor een webapplicatie als oplossing, omdat hierdoor gebruikers altijd en overal aan de PlanningsBuilder kunnen werken.

De transporten worden gevalideerd ingevoerd in een overzichtelijk tabel. Op basis van de gegevens vanuit de tabel kan men, met één klik op de knop, het transport visualiseren in een transportblok.

Dit transportblok bevat alle informatie over het transport. Het transportblok kan – enkel en alleen in een beschikbaar tijdsvenster – in het planningsoverzicht gesleept worden.

De transportplanner herkent de vloeistof aan de kleur van het transportblok en hierdoor kan men bepalen of de vloeistof direct na een andere vloeistof kan worden gelost of geladen. Als dit niet het geval is, dan weet men dat er reinigingstijd in acht genomen moet worden.

Het klantengedeelte van het planningsoverzicht wordt na elke relevante mutatie direct met betrokken klanten gedeeld.

De beschikbaarheid van de applicatie wordt door Jazetti BV 24/7 gemonitord.

De resultaten

Door de PlanningBuilder worden de werkzaamheden beter op elkaar afgestemd. Daarnaast is de communicatie naar de klant verbeterd, waardoor de klanten precies weten wat de beschikbare capaciteit is en wanneer hun order nominaties gelost of geladen (kunnen) worden.

%

Vehoging van de productiviteit

%

Vermindering van materiaal reinigen

%

Betere klant- communicatie

%

Betere bezetting

Jazetti’s software projecten.

Jazetti heeft sinds 2011 tot vandaag de dag al haar software projecten succesvol afgerond. Het betreft hier meer dan 60 kleine en grote softwareprojecten! Dit hebben we bereikt door intensief, open en eerlijk samen te werken met onze partners. Als we iets doen, dan doen we dat goed.

Klik op onderstaande afbeeldingen om een gedetaileerde indruk van onze software projecten te krijgen.

SPGPrints
Vesta Terminals
More coming soon

Meer weten? Neem dan contact op!